Skip to main content
Advertising

Originally published Friday, April 5, 2013 at 9:03 PM

  • Share:
           
  • Comments (0)
  • Print

Masters, Trivia Quiz

How well do you know the Masters? Try this quiz:

AP Golf Writer

Most Popular Comments
Hide / Show comments
No comments have been posted to this article.
Start the conversation >

advertising

How well do you know the Masters? Try this quiz:

FRONT NINE (3 points each)

1. Who won the Masters by the most strokes?

a.) Raymond Floyd

b.) Tiger Woods

c.) Seve Ballesteros

---

2. What previously occupied the land that was purchased to build Augusta National Golf Club?

a.) Fruitland Nurseries

b.) Girl Scouts of America headquarters

c.) Waffle House

---

3. Which player had the lowest final round to win the Masters?

a.) Jack Nicklaus

b.) Bubba Watson

c.) Gary Player

---

4. Who was the last player to win the Masters in his first attempt?

a.) Gene Sarazen

b.) Fuzzy Zoeller

c.) Charl Schwartzel

---

5. Name the first left-handed player to win the Masters.

a.) Phil Mickelson

b.) Bob Charles

c.) Mike Weir

---

6. What was the name of the first tournament held at Augusta National?

a.) Bobby Jones Invitational

b.) Augusta National Invitation Tournament

c.) Azalea Classic

---

7. Who has finished runner-up at the Masters the most times without winning?

a.) Ken Venturi

b.) Tom Weiskopf

c.) Ernie Els

---

8. Who was the first international player to win the green jacket?

a.) Gary Player

b.) Herman Keiser

c.) Henry Picard

---

9. Name the only player to lose a playoff in the Masters twice.

a.) Ben Hogan

b.) Arnold Palmer

c.) Greg Norman

---

BACK NINE (5 points each)

10. Who has the greatest final-round comeback in Masters history?

a.) Nick Faldo

b.) Arnold Palmer

c.) Jack Burke Jr.

---

11. Which player made the most birdies in a single round at the Masters?

a.) Tiger Woods

b.) Anthony Kim

c.) Steve Pate

---

12. Which player made a 13 on the shortest hole at Augusta National?

a.) Dan Forsman

b.) Rocco Mediate

c.) Tom Weiskopf

---

13. Who was the first Thai player to compete in the Masters?

a.) Sukree Onsham

b.) Thongchai Jaidee

c.) Tiger Woods

---

14. What distinguishes the 14th hole from the others at Augusta National?

a.) It's the only hole where Jack Nicklaus never made a birdie.

b.) It's the only hole without bunkers.

c.) It's the only hole not named after a flower.

---

15. Of the players who have competed in at least 25 Masters, who has the lowest scoring average?

a.) Jack Nicklaus

b.) Raymond Floyd

c.) Fred Couples

---

16. Who was the first European to win the Masters?

a.) Seve Ballesteros

b.) Nick Faldo

c.) Bernhard Langer

---

17. Name the only Masters champion to start the final round out of the top 10.

a.) Art Wall

b.) Gary Player

c.) Arnold Palmer

---

18. Who is the oldest player to have at least a share of the lead after any round at the Masters?

a.) Kenny Perry

b.) Jack Nicklaus

c.) Fred Couples

---

BONUS (10 points)

19. Except for the United States, which country has produced the most Masters champions?

a.) England

b.) Spain

c.) South Africa

---

ANSWERS

1. b

2. a

3. c

4. b

5. c

6. b

7. b

8. a

9. a

10. c

11. b

12. c

13. a

14. b

15. c

16. a

17. a

18. b

19. c

News where, when and how you want it

Email Icon

Career Center Blog

Career Center Blog

Bad email habits to break today


Advertising
The Seattle Times

The door is closed, but it's not locked.

Take a minute to subscribe and continue to enjoy The Seattle Times for as little as 99 cents a week.

Subscription options ►

Already a subscriber?

We've got good news for you. Unlimited seattletimes.com content access is included with most subscriptions.

Subscriber login ►